Előfizetői tartalom

Nyugat-Európa készen van, kelet felé kell építeni - Szíjj László a Duna Aszfalt terjeszkedési terveiről

Akkor érjük utol, vagy legalább érjük be az osztrák utak minőségét tervezhető időn belül, a mai technológiai ismeretink alapján, ha a következő években a bedolgozott aszfalt mennyiségét megduplázzuk - jelentette ki a Portfolio-nak adott interjújában Szíjj László a társaság alapító-tulajdonosa, aki megerősítette, hogy vállalatával érdeklődik az autópálya-koncesszió iránt. A vállalkozót kérdeztük a jachtbizniszről is és beszélgettünk arról is, hogy az üzletember kire hagyja a céget, ha elérkezne a generációváltás ideje. Azt is elárulta, hogy milyen külföldi terjeszkedésben gondolkodik cége.

Mikor érjük utol minőségben az osztrák utakat? 30 éve várunk rá… Ausztriában 7-8 millió tonna aszfaltot dolgoznak be évente az útfelújítások, építések során, míg Magyarországon a jelenlegi autópályaépítési programok mellett is 3-4 millió tonna környékén járunk, míg korábban 1,5-2 millió tonna aszfalt felhasználása volt jellemző. Az sem mindegy, hogy milyen gyakran...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái