Előfizetői tartalom

Kiakadtak a Wizz Air befektetői: megbüntetik a céget, ha nem lesz szakszervezet - Reagált a cég

Portfolio
Tizennégy befektető közös levélben követeli a Wizz Airtől, hogy engedélyezze a dolgozóinak szakszervezet alapítását, illetve csatlakozást ahhoz. A befektetők vizsgálata szerint ugyanis a fapados légitársaság jelenleg megsérti a munkavállalók jogait ennek megtiltásával. Vasárnap a társaság a Portfolio-nak küldött közleményben reagált a fejleményekre.

A befektetői csoport tagja többek között a brit Ardevora Asset Management, illetve a dán AkademikerPension nyugdíjalap – értesült a Reuters. Utóbbi cég a levélben egyenesen azzal fenyegette a légitársaságot, hogy eladja részesedését, amennyiben nem biztosítja a munkavállalók jogait. A Wizz Air a Reuters kérdésére nem kívánta kommentálni a befektetők levelét, mivel elmondásuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés