Előfizetői tartalom

A fapadosok nyertek, a hagyományos légitársaságok elbuktak a koronavírus válságban?

Fekete Beatrix
Korábban soha nem látott válságot hozott a koronavírus-járvány a légiközlekedési szektorban, azonban nem minden szereplőt érintett egyformán. Míg néhány légitársaságot állami pénzek mentettek meg a csődtől, voltak olyanok is, amelyek árfolyama történelmi csúcsra szárnyalt, ahogy megkezdődött a kilábalás. Az látszik, hogy látványos előnyre tettek szert a diszkont légitársaságok a hagyományos légitársaságokkal szemben most, hogy a légiközlekedés a felépülés útjára lépett, ezt pedig a befektetők értékítélete is tükrözi.

Korábban elképzelhetetlennek hitt méretű pofont kapott az egész légiközlekedési szektor a koronavírus kitörése idején, hiszen hosszú hónapokra bevételeik oroszlánrésze a semmivé vált. Voltak, akik állami segítségre szorultak, a Lufthansát például 9 milliárd euróval segítette ki a német kormány, a British Airways pedig 2 milliárd fontot kapott a brit államtól. A növekvő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái