Előfizetői tartalom

A fapadosok nyertek, a hagyományos légitársaságok elbuktak a koronavírus válságban?

Korábban soha nem látott válságot hozott a koronavírus-járvány a légiközlekedési szektorban, azonban nem minden szereplőt érintett egyformán. Míg néhány légitársaságot állami pénzek mentettek meg a csődtől, voltak olyanok is, amelyek árfolyama történelmi csúcsra szárnyalt, ahogy megkezdődött a kilábalás. Az látszik, hogy látványos előnyre tettek szert a diszkont légitársaságok a hagyományos légitársaságokkal szemben most, hogy a légiközlekedés a felépülés útjára lépett, ezt pedig a befektetők értékítélete is tükrözi.

Korábban elképzelhetetlennek hitt méretű pofont kapott az egész légiközlekedési szektor a koronavírus kitörése idején, hiszen hosszú hónapokra bevételeik oroszlánrésze a semmivé vált. Voltak, akik állami segítségre szorultak, a Lufthansát például 9 milliárd euróval segítette ki a német kormány, a British Airways pedig 2 milliárd fontot kapott a brit államtól. A növekvő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés