Előfizetői tartalom

Ez itt a cégfeldarabolások éve - Vége az óriásvállalatok korának?

Fekete Beatrix
Valóságos célfeldarabolási hullám vette kezdetét novemberben, mindössze egy hét leforgása alatt három nagy ipari konglomerátum is bejelentette, hogy több vállalatra szakadva folytatja a jövőben működését. Búcsúzhatunk a GE mai formájától, leválasztja egyes részlegeit a Toshiba és a Johnson & Johnson is és ki tudja még, hogy mi lesz a technológiai óriásvállalatok sorsa, amelyeknél egyre hangosabban szorgalmazzák a szabályozó hatóságok és a politikai döntéshozók a feldarabolást befolyásuk és méretük miatt. Vajon ez azt jelenti, hogy leáldozott a nagy konglomerátumoknak?

Vannak időszakok a történelemben, amikor valóságos „trenddé” válnak a vállalatfeldarabolások, mert éppen ebben látnak értékteremtési lehetőséget a vezetők. A konglomerátumok nagyok, ormótlanok és a befektetők sem szeretik őket, mivel nehéz a fair értéküket meghatározni. A nagy ipari konglomerátumok feldarabolása nem új jelenség, időről időre felbukkan hullámokban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái