Előfizetői tartalom

Vége a vakcinagyártók szárnyalásának - Mi lesz az egykori sztárpapírokkal?

Portfolio
A tudóstársadalom és a gyógyszergyártók megfeszített munkájának köszönhetően a koronavírus-járvány kirobbanását követően rekordsebességgel, egy éven belül lett hatásos koronavírus elleni vakcinája a világnak. Kis biotechnológiai vállalatok emelkedtek fel szinte a semmiből, őrületes hozamokat biztosítva a befektetőiknek. Idén, ahogy elkezdődtek az oltási programok, a cégek eredményeiben is megjelentek már az oltások, kirajzolva, hogy kik eddig a vakcinaverseny nyertesei. De ezzel együtt megkezdődtek a profitrealizálások is, jelentős korrekciót hozva több vakcinarészvénynél.

Kevesen fogadtak volna rá 2020. elején, hogy egy éven belül már lesz a koronavírus ellen biztonságos és hatékony vakcinája a világnak, valóságos sikersztoriként könyvelhetjük el, hogy már több engedélyezett oltóanyag is van, amelyekből eddig globálisan összesen több mint 9 milliárd adagot be is adtak a Johns Hopkins Egyetem adatai szerint. Az élen járó nyugati vakcinagyártók...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái