Nagyot esett DM-Ker, miután Mészárosék mégsem szállnak be a cégbe

Portfolio
Nagyot esett a DM-Ker árfolyama azt követően, hogy a cég bejelentette, hogy az előzetes várakozásokkal szemben a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó M1 Nehézgépkezelő mégsem szerzett részesedést a vállalatban.

A DM-Ker árfolyama a mai kereskedés folyamán 7,8 százalékot esett, utoljára ennél nagyobb esésre több mint 6 hónapja nem volt példa. A mai mozgást is figyelembe véve, idén 4,1 százalékot emelkedett a DM-Ker árfolyama.

A magyar benchmark BUX-index eközben 1,0 százalékot esett. Ehhez képest tehát jelentősen alulteljesítő a DM-Ker részvénye ma.

Tavaly fontos bejelentéseket tett a DM-Ker, a tőzsdén jegyzett vállalat többségi tulajdonrészét több lépésben a Mészáros M1 Nehézgépkezelő szerezte volna meg, a megállapodások kitárgyalása el is kezdődött.

A vállalat most bejelentette, hogy a tárgyalások tegnap lezárultak és nem került sor a korábban meghirdetett részvényadásvételi szerződés és opciós megállapodások aláírására, az M1 Nehézgépkezelő nem szerzett részesedést a DM-Kerben, a részvényárfolyam pedig nagyot esett a bejelentésre.

Címlapkép: Budapesti Értéktőzsde

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF