Előfizetői tartalom

Napelem-boom Magyarországon: még így is sereghajtók vagyunk a megújuló áramtermelésben

Portfolio
Bár a Nemzeti Energiastratégiában lefektetett ütemnél jóval gyorsabban nőtt Magyarországon a naperőművek beépített kapacitása, még ezzel együtt is ott tartottunk, hogy Málta után nálunk volt a legalacsonyabb a megújuló energiaforrások aránya a villamosenergia termelésben 2020ban – derült ki az Eurostat szerdán közzétett adataiból.

Az összesítés szerint a koronavírussal tarkított 2020-as évben a bruttó villamosenergia fogyasztásban 34%-ról 37%-ra nőtt a megújuló energiahordozók részaránya. Ennek kétharmada szél- és vízenergiából származott, a napenergia súlya mindössze 14%-os volt. Mivel Magyarországon az új szélerőművek építését évek óta tiltják, a vízenergia hasznosítása pedig egyelőre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés