Előfizetői tartalom

Nagy hír érkezett a biztosítóknak: feloldotta az MNB az osztalékfizetési korlátozást

Portfolio
Az MNB a továbbiakban nem tartja szükségesnek a biztosítók osztalékfizetési korlátjának fenntartását. Az osztalékok mértékénél viszont figyelembe kell venni a jegybank volatilitási tőkepuffer fenntartására vonatkozó ajánlását, s a változó hozamkörnyezetnek a tőkére gyakorolt hatását is – közölte az MNB friss vezetői körlevelében. A korlátozások feloldása a részvény-visszavásárlási és a nagy összegű változó javadalmazási célú kifizetésekre is vonatkozik.

Biztosítás 2022 Hasonló témákról lesz szó a Portfolio Biztosítás 2022 konferenciáján, érdemes mielőbb regisztrálni! Információ és jelentkezés A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a biztosítók számára kiadott vezetői körlevelében jelezte: a biztosítók stabil tőkehelyzete és a járványhelyzetből fakadó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés