Előfizetői tartalom

Háborúra számít Amerika, esnek a tőzsdék, szárnyal az olaj és az arany

Portfolio
Alaposan elrontotta a csütörtöki inflációs adat a hangulatot a tőzsdéken, a vezető amerikai indexek jelentős esésekkel zárták a kereskedést és az európai tőzsdéken is folytatódott a lejtmenet pénteken. A kedélyeket tovább borzolta, hogy az egyik amerikai jegybankár nyilatkozata szerint rohamtempóban emelhetnek kamatot a következő három ülésen. Ma reggel magyar inflációs adat is érkezett, ami hasonlóképpen meglepetést okozott, ugyanis az elemzői várakozásokat meghaladó, 7,9 százalékos inflációt mutat januárra. Péntek délután az amerikai tőzsdén már a megnyugvás jelei mutatkoztak, a Dow minimális emelkedéssel indította a napot, de aztán az orosz-ukrán helyezet éleződése miatt elromlott a hangulat.

2022. február 11. 22:15 Megosztás Csúnya lett a hét vége Mindhárom amerikai részvényindex a napon belüli mélypont közelében fejezte be a pénteki kereskedést. A Dow 504 pontot esett, így végül 1,43%-kal került lejjebb, az S&P 500 1,90%, a Nasdaq...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés