Előfizetői tartalom

Háborúra készülnek a befektetők, ütik az orosz tőzsdét

Portfolio
Az Oroszország és Ukrajna közti geopolitikai felszültség tovább fokozódott hétvégén, ráadásul a Egyesült Államok vasárnap belengette, hogy az oroszok bármelyik pillanatban lerohanhatják Ukrajnát. A befektetők természetesen azonnal elkezdték beárazni a lehetséges háborút és több európai index mellett nagyot esett az orosz tőzsde. Az orosz piacon általánosan rossz hangulat figyelhető meg az egyes szektorok tekintetében, viszont az IT papírok messze alulteljesítők.

A befektetők tehát elkezdték beárazni az esetleges katonai konfliktust és az azt követő gazdasági szankciókat. Jelenleg 3 százalék mínuszban áll a vezető orosz részvényindex, a dollárban jegyzett RTS index. Egy másik fontos orosz részvényindex, a rubelben jegyzett MOEX Russia értéke 2,2 százalék mínuszban áll. Ha az egyes szektorokat nézzük, akkor látszik, hogy egyértelműen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés