Előfizetői tartalom

Reuters: mégis megléphetik Oroszország leválasztását a globális bankrendszerről, akár már napokon belül

Portfolio
Tárgyalnak nyugaton az orosz pénzintézetek SWIFT-ről való leválasztásáról, de eddig nem úgy tűnt, hogy a nagyhatalmak kormányai komolyan fontolóra vették volna. Azonban a Reuters szerint Németország és Olaszország, amely korábban fenntartásainak adott hangot az intézkedéssel kapcsolatban, már hajlik rá és a szankciók következő köre tartalmazhatja.

Kanada, az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és az Európai Unió nyilatkozata szerint a szankciók következő körében megléphetik Oroszország leválasztását a globális bankközi pénzügyi üzenetküldő rendszerből, ami a Reuters szerint néhány napon belül megtörténhet. Olaszország, amely az egyike volt azon EU-s országoknak, aki korábban ellenezte, pénteken közölte, hogy nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés