Előfizetői tartalom

Mennyire rombolja le egy háború a környezetünket?

Portfolio
Háborús helyzetben, amikor akár percek alatt változik meg az emberek élete, nagyon távolinak tűnik, hogy a 2050-es klímacélokon aggódjuk. Mégis fontos tudni, hogy ami most történik, az környezeti szempontból is súlyos károkat okoz legfőképp Ukrajnában, de Oroszországban egyaránt. Sőt, közvetve minden olyan országban, ahol hatalmas összegeket csoportosítanak át a hadipar számára. Összefoglaltuk, hogy a háborúk és a militarizáció milyen főbb módon károsítják a környezetet.

Egyre több bejegyzést látni Twitteren, vagy LinkedInen, amelyek arra hívják fel a figyelmet, hogy a háborúra fordított rengeteg forrást a nemzeteket nem megosztó, hanem éppen közös együttműködésre sarkalló klímaváltozási célok elérésére kellene fordítani (és persze ezzel párhuzamosan felhagyni a háborúval) egy sokkal jobb világ megteremtése érdekében. Ha háborúra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés