Előfizetői tartalom

Akárhogy esnek a tőzsdék, ma is vannak olyan termékek, amiket úgy vesznek, mintha nem lenne holnap

Portfolio
Az ukrán háború miatt hetek óta negatív hangulat uralkodik a tőzsdéken, és ez ma sincsen másképp. A vezető európai részvényindexek 4-5 százalékos mínuszban vannak a hétfői kereskedésben, már-már pánikszerű eladásokat lehet látni, szektorokat átívelően. Azonban jó lehetőségek most is vannak a piacon, és bőven lehet találni olyan termékeket, amelyeknek az általánosan negatív tőkepiaci hangulat mellett továbbra is emelkedik. Az elszálló olajárak az olajipari cégeknek kedveznek, és a háborús konfliktussal párhuzamosan nagyot erősödött a védelmi cégek árfolyama is, emellett pedig az olyan klasszikus menekülőtermékek is jól teljesítenek, mint az arany vagy a svájci frank.

Nemesfémek és az olaj Legyen szó bármilyen politikai konfliktusról, vagy gazdasági válságról, a befektetők jellemzően az aranybefektetést tekintik biztonságos és értékálló opciónak a bizonytalanság idején. Miért van ez így? A történelem tele van összeomló birodalmakkal, politikai puccsokkal és értéküket vesztő devizákkal. Ilyen időkben az aranyat birtokló befektetők...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái