Előfizetői tartalom

Rekordszintre gyengült a forint - Hogyan hat a magyar cégekre?

A hét elején olyan szintre gyengült a forint az euróval és a dollárral szemben, ahol még soha nem járt, egy rövid ideig több mint 400 forintot kellett adni egy euróért. Bár az elmúlt órákban jelentősen erősödött a magyar fizetőeszköz a vezető devizákkal szemben, még mindig jóval gyengébb, mint év elején, vagy akár egy évvel ezelőtt, akár tartósan gyengébb forintra kell felkészülnünk. A forintgyengülés a hazai cégekre is hat, összegyűjtöttük, milyen csatornákon keresztül fejti ki a hatását.

Gyenge és gyengébb Az elmúlt hónapokban alaposan elromlott a tőkepiaci hangulat, és már jóval az ukrajnai háború kirobbanása előtt nyomás alá kerültek a tőzsdék, és főként a feltörekvő országok devizái. Az orosz invázió miatt begyorsult a részvénypiaci esés, és a devizák gyengülése a dollárral szemben. Az élen a háborúban részt vevő országok és a környező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés