Előfizetői tartalom

Már 8 benzinkút üzemeltetésére kérték a Molt, de a vállalat nem vette át őket

Portfolio
A kormány már nyolc kút működtetésére is felkérte a Molt, de az olajcég szerint az érintett térségekben biztosított az üzemanyagellátás, vagyis az érintett kutak átmeneti üzemeltetése nélkül is jut elég üzemanyag minden helyi lakos számára vagy Mol vagy akár versenytárs szolgáltatótól. A Mol mindegyik esetben megvizsgálta, biztosított-e az ellátásbiztonság a töltőállomások környezetében, és hogy más töltőállomások mennyire képesek az ott élők üzemanyagigényeit kielégíteni. Ezekben az esetekben húsz kilométeres körön belül több Mol, illetve más szolgáltató által működtetett töltőállomás is üzemel, így jelen pillanatban az ellátásbiztonság megoldott.

Tavaly november 13-án jelent meg a részletes szabályozás a 480 forintos üzemanyag-plafon alkalmazásáról és ezzel összefüggésben az üzemanyagtöltő állomások üzemeltetéséről. A szabályozás szerint Ha egy üzemanyagtöltő állomást bezár(at)nak, a kormány kijelölhet egy másik üzemeltetőt, hogy az üzemanyagellátását biztosítsa. Tavaly november 17-én már jelentkezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés