Előfizetői tartalom

Illegálisan kezeli az adatainkat a Google, a Facebook - Mit hozhat az új EU-USA megállapodás ebben?

Szabó S. László, Szabó Consulting
Futótűzként terjedt el a hír a szakmai közvéleményben, hogy az új EU-USA adattovábbítási rendszerről elvi megállapodás született – csak nehogy kiderüljön, hogy futóhomokra épült. Ez már a harmadik kísérlet lesz, hogy az EU adatvédelmi jogszabályainak, vagyis az uniós polgárok jogainak sérelme nélkül használhassák európai cégek az amerikai szolgáltatók megoldásait: a Google analitikáját, a Zoomot vagy a felhőszolgáltatásokat. A Facebook, a szintén a Meta tulajdonában lévő Whatsapp, a Microsoft szolgáltatásai vagy a Youtube és más portálok szintén az Egyesült Államokbeli anyacégeiket bízzák meg felhasználóik adatainak feldolgozásával, ez most zömében illegális.

Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio Financial IT 2022 konferenciáján május 31-én a Marriott Hotelben. További részletek és regisztráció itt! Financial IT 2022 INFÓJELENTKEZÉS A megfogalmazás is fontos: Ursula Von der Leyen elvi megállapodásról írt, ezt ismétli meg a hivatalos sajtóközlemény...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái