Előfizetői tartalom

Kiderültek a részletek Brüsszel új csomagjáról: digitális termékútlevelet kapnak a ruháink, okostelefonjaink

Portfolio
Az Európai Bizottság a mai napon javaslatcsomagot terjesztett elő az európai zöld megállapodás keretében. A javaslatok arra irányulnak, hogy az Európai Unióban a fenntartható termékek jelentsék a normát, teret nyerjenek a körforgásos üzleti modellek, a fogyasztók pedig tudatosan és tevékenyen segíteni tudják a zöld átállást. Ahogy azt a körforgásos gazdaságra vonatkozó cselekvési tervben előirányozta, a Bizottság új jogszabályjavaslatokat terjeszt elő annak érdekében, hogy az uniós piacon forgalmazott fizikai árucikkek szinte kivétel nélkül környezetkímélőbbek, körforgásosabbak és energiahatékonyabbak legyenek egész életciklusuk folyamán - áll a közleményben.

Délelőtt már beszámoltunk róla, hogy nagy változás előtt állnak a mindennapi termékek az EU ugyanis a Green Deal legújabb szakaszában szigorítja a környezetvédelmi előírásokat a ruháktól, a tévékészülékeken át, egészen az okostelefonokig. De nemcsak a termékek fenntarthatóvá tétele volt ma napirenden: A Bizottság egy új stratégiát is előterjesztett a textíliák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés