Előfizetői tartalom

Havi 3,2 millió forintra emelte a kamionsofőrök kezdő fizetését a Walmart

Portfolio
A Walmart közölte, hogy megemeli a 12 000 távolsági teherautó-vezetőjének kezdő fizetését, akik árut szállítanak az üzleteibe és a Sam's Clubs helyszíneire. A cég által megadott, évi 110 000 dolláros felső határ azt jelenti, hogy forintra átszámolva havi 3,2 millió forintot kereshetnek a sorfőrök. A lépésre részben azért kerül sor, mert hiány van képzett sofőrökből az USA-ban, ami azzal fenyeget, hogy elnyújtja az ellátási lánc problémáit és az áruhiányt.

A képzett sofőrökből - akik a kormányzati és iparági tisztviselők szerint általában a 40-es és 50-es éveik végén járnak - továbbra is hiány van. A napi munkaidőre vonatkozó szövetségi korlátozások, a koronavírus-járvány és más akadályok sok teherautó-vezetőt arra késztettek, hogy felmondjon. A Walmart is követi a rivális Amazont, amely ösztönzi a más munkakörökben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés