Előfizetői tartalom

Újfajta vállalati zöldhiteleket indított hódító útjára az OTP

Portfolio
Az OTP Bank a magyar piacon elsőként kapta meg a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyását nemzetközi sztenderdekre alapozott vállalati zöldhitelezési keretrendszer bevezetésére. De miért jelentős mérföldkő ez a vállalati hitelezésben, és hogyan profitálhatnak ebből a napelemparkot vagy zöld irodaház finanszírozásához partnert kereső cégek? Erről kérdeztük Pókos Gergelyt, az OTP Bank Zöld Program Igazgatóságának vezetőjét.

Miről szól és miért számít jelentős mérföldkőnek a magyarországi vállalati hitelezésben egy ilyen keretrendszer? Az éghajlatváltozással járó tartós környezeti változások gazdasági tevékenységenként eltérő mértékű fizikai és átállási kockázatot, azaz potenciális gazdasági veszteségeket és közvetetten pénzügyi stabilitási kockázatokat is okozhatnak. A hitelintézetek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés