Előfizetői tartalom

A világ legnagyobb független olajkereskedője felhagy az orosz olaj kereskedelmével

Portfolio
A Vitol Group, a világ vezető független olajkereskedője, az év végéig teljesen fel kíván hagyni az orosz eredetű nyersolaj és termékek kereskedelmével. A Vitol által kezelt orosz olaj mennyisége a második negyedévben jelentősen csökkenni fog, mivel a mostani lejáratú szerződéses kötelezettségek csökkennek - közölte a Vitol szóvivője. A vállalat szándékában áll megszüntetni az orosz nyersolaj és a termékek kereskedelmét, hacsak más utasítás nem érkezik, és a cég arra számít, hogy ez a folyamat 2022 végéig befejeződik.

A genfi székhelyű cég megismételte, hogy nem fog új orosz nyersolaj- és termékügyleteket kötni. A vállalat az ukrajnai orosz invázió óta hangsúlyozza, hogy vásárlásaik már meglévő szerződések keretében történtek. A Vitol bejelentésére azt követően került sor, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója levélben kérte a Vitol és más kereskedő cégek vezetőit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés