Előfizetői tartalom

Felveszi a harcot a Twitter Elon Muskkal

Portfolio
Megpróbálja megakadályozni Elon Musk felvásárlási kísérletét a Twitter igazgatósága – döntöttek pénteken. Olyan szabályozást fogadtak el, melynek értelmében ha a milliárdos vállalkozó több mint 15 százaléknyi tulajdonrészt szerez a vezetőség jóváhagyása nélkül, akkor a többi tulajdonos kedvezményesen jegyezhet részvényeket.

Vállalati körökben gyakran csak „méregtablettának” nevezik azt amit, most a Twitter művel: az igazgatóság pénteki döntése értelmében ha egy befektető legalább 15%-os részesedést szerez a vezetőség jóváhagyása nélkül, akkor a többi tulajdonos kedvezményes áron jegyezhet új részvényeket, ezzel felhígíthatják a papírokat. A bejelentés szerint az igazgatóság egyhangúsan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés