Előfizetői tartalom

Senki nem gondolta volna, de az időjáráson is múlhat Európa energiabiztonsága

Tavaly ősztől a 21. századi Európában korábban elképzelhetetlennek tűnő módon egyre élesebb fókuszba került a várható időjárás szerepe az energiafogyasztás alakításában. Az időjárás már most is óriási befolyással bír az energiafelhasználásra, a klímaváltozás miatt pedig ez a jövőben méginkább így lehet, alaposan megnehezítve a fogyasztásra vonatkozó előrejelzések készítését is.

Egy évvel ezelőtt valószínűleg még senki nem gondolta, hogy hamarosan aggódhatunk az európai energiaellátás biztonsága miatt, és hogy ezzel kapcsolatban az időjárásra is kiemelt figyelem irányulhat. Az energiaválság és az azt súlyosbító orosz-ukrán háború következtében azonban ez valósággá vált. Miközben a szakértők annak esélyeit mérlegelik, hogy hogyan, milyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés