Előfizetői tartalom

Hamarosan jöhet az orosz olajembargó - Biztosan fájni fog, de nem lehetetlen a szakítás

Portfolio
Alaposan felgyorsultak az események az Oroszországgal szembeni uniós energetikai szankciókkal kapcsolatban, miután Németország rövid időn belül jelentősen csökkentette az orosz olaj iránti függőségét, ezzel megnyitva az utat egy uniós olajembargó felé. A nagy kérdés most az, hogy akár már a következő napokban bejelentésre kerülő, immár hatodik szankciós csomag milyen kivételeket, kedvezményeket tartalmazhat főként a jelentős orosz olaj importkitettséggel rendelkező országok számára, mint amilyen Magyarország is. A Mol két finomítóval, a százhalombattaival és a pozsonyival is érintett a történetben, kérdés, hogy ha jön az embargó, akkor sikerül-e megfelelő alternatív olajat beszerezni és feldolgozni, úgy, hogy az ellátásbiztonság is szavatolható legyen.

Embargó kedvezményekkel Az elmúlt napokban alaposan felgyorsultak az események az Oroszországgal szembeni hatodik uniós szankciós csomag elfogadásával kapcsolatban, ami már energetikai embargót is tartalmazna, amit több uniós tagország, többek között Magyarország is ellenez. Egészen a múlt hétig Németország sem támogatta az orosz olajimportra vonatkozó szankciókat, ebben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés