Előfizetői tartalom

Háborús hatások a tőzsdén: a BÉT és az AutoWallis is a kijelölt úton megy tovább

Ukrajnai háború, elszálló infláció, energiaválság, emelkedő kamatkörnyezet és recessziós félelmek - elsősorban ezek a tényezők mozgatják napjainkban a tőkepiacokat, ami egy merőben eltérő környezet az egy évvel korábbihoz képest. Természetesen, aki felkészült az elmúlt néhány évben arra, hogy akár tőke-, akár kötvény-, akár hiteloldalon megfelelő hosszúságú forrásokkal rendelkezzen, az most nagy versenyelőnybe került. Ilyen például az AutoWallis, amely a korábbi sikeres forrásbevonást követően újra a terjeszkedésre és az akvizíciókra koncentrál, ráadásul a megváltozó környezet révén felgyorulhat a cég növekedési stratégiájának megvalósítása - mondta a Porfolio-nak adott páros interjú során Ormosy Gábor az AutoWallis vezérigazgatója. A bizonytalan környezet azonban nem csak a vállalatok működésére, de tőkepiaci terveire is hatással van, Végh Richárd a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója lapunknak elmondta, és ugyan a stratégiai elköteleződés a tőzsde tervezett tőzsdére vitelére továbbra is megvan, azonban az ütemezést el kellett halasztani.

Az elmúlt években rendkívül jó feltételek mellett tudtak a cégek bankhitelhez jutni, ráadásul az NKP is segítette a növekedési céljaik finanszírozását, ezekkel a tőkeági finanszírozás nehezen tudott versenyezni. Most viszont alaposan megváltozott a helyzet, a banki kamatok egyre magasabbak, az NKP kifutott – jöhet a részvénykibocsátások ideje? Végh Richárd: Az elmúlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés