Előfizetői tartalom

Megszólalt a MEKH elnöke: Magyarország energiaellátása zavartalan, felkészültünk földgázellátási zavar kezelésére is

Portfolio
Magyarország energiaellátása jelenleg zavartalan, és az ország felkészült egy esetleges földgázellátási zavar kezelésére is. Az elmúlt évtizedben kiépült határkeresztező vezetékek, a hosszú távú szállítási szerződések, az európai összehasonlításban is magas stratégiai földgázkészlet, valamint a hazai termelés megfelelően garantálják az ellátásbiztonságot - mondta Horváth Péter János a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke Egerben, a XXXII. Nemzetközi Olaj-és Gázipari Konferencián tartott előadásában.

Horváth Péter János előadásában rámutatott, hogy Oroszország Európa első számú primerenergia-beszállítója. Oroszország termeli meg az Európai Unióban felhasznált földgáznak több mint 40 százalékát, a kőolajnak pedig több mint a negyedét. Mint mondta, Oroszország az elmúlt évtizedekben megbízható beszállítóként viselkedett, de a háború és az Unió által kilátásba...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái