Előfizetői tartalom

Erős negyedévet zárt a Richter, de egy nehezebb időszak jöhet

Erős első negyedévet zárt a Richter, az egy évvel ezelőtti bázisidőszakhoz képest jelentős bevétel-és profitnövekedést könyvelt el a vállalat és minden tekintetben az elemzői konszenzust meghaladó számokat közölt kedden hajnalban publikált negyedéves gyorsjelentésében. A kilátások azonban már kevésbé fényesek, a szállítási késedelmek, az emelkedő vegyianyag-és energiaárak elkezdték éreztetni a hatásukat a fedezeti szinteken, az orosz piacon pedig fokozódó volatilitás várható a menedzsment szerint.

Minden szinten az elemzői konszenzust felülmúló első negyedéves számokat közölt gyorsjelentésében a Richter. A hazai gyógyszergyártó bevétele csökkent a negyedik negyedévi rekordszintről, viszont 2021 azonos időszakához képest kétszámjegyű növekedést könyvelt el a vállalat. Az október-decemberi időszakhoz viszonyítva eredményszinten ugyancsak csökkenésről számolt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés