árverés
Üzlet

Eladták a Jurassic Park ikonikus velociraptorát

Portfolio
A Christie's aukciósház közleménye szerint a 110 millió éves, Raptor becenevű fosszília az előzetesen becsült ár kétszereséért kelt el. A leütési ár a második legmagasabb a dinoszaurusz-csontvázak történetében, ennél drágábban - 31,8 millió dollárért - csak egy Stan becenevű Tyrannosaurus rex kelt el 2020. október 5-én, ugyancsak a Christie's egy New York-i árverésén.

A csütörtökön elárverezett háromméteres kövület egy Deinonychus antirrhopus csontváza. A gyors ragadozó a mellső lábain lévő madárszerű karmokkal ragadta meg zsákmányát. A nevét is a karmokról kapta: a Deinonychus jelentése "szörnyű karom". Az 1993-ban bemutatott Jurassic Parkban velociraptoroknak hívták ezeket a ragadozó dinókat, mert Michael Crichton, akinek regényéből a film készült, úgy gondolta, hogy ennek drámaibb a hangzása - írta a The New York Times. Ezek a dinoszauruszok azonban valójában sokkal kisebbek, mint a Crichton könyvében szereplő ragadozók.

A Jurassic Parknak köszönhetően a Deinonychus antirrhopus az egyik leghíresebb dinoszaurusz, de fosszíliaként az egyik legritkább. A Raptor becenevű csontváz a valaha talált legteljesebb Deinonychus antirrhopus-maradvány, 126 eredeti csontból áll - írta a Christie's, amely a magángyűjtő által árverésre bocsátott csontváz új tulajdonosának kilétét nem hozta nyilvánosságra, csak annyit közölt, hogy egy ázsiai licitálóról van szó.

A világrekorderről, a 2020-ban a becsült 6-8 millió dollár helyett csaknem 32 millió dollárért (mai árfolyamon 11,8 milliárd forintért) eladott Stanről márciusban derült ki, hogy a leendő Abu Dzabi Természettudományi Múzeum ékessége lesz.

Címlapkép forrása: Getty Images

usa zaszlo
himlo kiutes
olajfinomito
fagylalt fagyi
irán

Holdblog A megváltozott világ

2009-ben a pénzügyi világégéskor találták ki a jegybankok (először a mindig bátrabb Fed), hogy a kamatcsökkentés...

2022. május 17.
Hitelezés 2022
2022. május 31.
Financial IT 2022
2022. június 8.
Portfolio Property X 2022
2022. június 1.
Portfolio Digital Transformation 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Díjmentes online előadás
Hogyan csináld a gyakorlatban?
Konténer bolt