Előfizetői tartalom

Energiaválság: nincs még pánik, de ősszel jöhetnek az újabb fájdalmak

Az energiaárak immár közel 1 éve tartó elszállásának hatására a villamos energiát a piacról beszerző hazai ipari vállalatok és az energiakereskedők szerződési gyakorlata is módosulni látszik: a fogyasztók igyekeznek az áram egy részét előre megvásárolva diverzifikálni energiaellátásukat, a kereskedők pedig a korábbiaknál szigorúbb feltételeket szabnak ügyfeleiknek.

A 2021 nyarán kezdődött, az orosz-ukrán háború által súlyosbított energiaválság ellenére nincs pánikhangulat a magyarországi ipari energiafogyasztók körében, a cégvezetők nagy többsége szerint a nehéz körülmények között sincs veszélyben vállalata és annak termelése. Mivel a cégek egy jó része előre vásárolta meg az általa fogyasztandó villamos energiát, ezért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés