Előfizetői tartalom

Itt az orosz olajembargó - Mi lesz a Mollal?

Nagy Viktor
A soron kívüli EU-csúcstalálkozón az uniós tagállamok megállapodást kötöttek az orosz olaj unióba tartó exportjának betiltásáról, a csővezetéken szállított nyersolajra a tilalom egyelőre nem terjed ki, de a Barátság kőolajvezeték északi szárnyának lezárását az év végéig vállalták az érintett országok. A döntés azt jelenti, hogy a Mol továbbra is hozzájut a relatíve olcsó orosz kőolajhoz, ami kiemelten fontos, ugyanis a finomítóiban nagyrészt még mindig orosz olajat használ fel, az átállás más típusú olajra pedig idő- és beruházásigényes. A hírnek örülnek a befektetők, emelkedik a Mol árfolyama.

Kecske és káposzta Soron kívüli EU-csúcstalálkozót tartanak Brüsszelben, ahol az uniós tagállamok megállapodást kötöttek az orosz olaj unióba tartó exportjának betiltásáról, a találkozó zárónyilatkozata szerint a csővezetéken szállított nyersolajra a tilalom egyelőre nem terjed ki, de a Barátság kőolajvezeték északi szárnyának lezárását az év végéig vállalták...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái