Előfizetői tartalom

Háború, infláció, különadók - Felpörgött az élet a magyar tőzsdén

Portfolio
Mozgalmas hónapot tudhat maga mögött a Budapesti Értéktőzsde, a továbbra is fennálló háborús helyzet, annak gazdasági hatásai, valamint a hazai makrogazdasági fejlemények továbbra is meghatározták a befektetői hangulatot. A forgalom megemelkedett a hazai tőzsdén, napi átlagban 18 milliárd forintot ért el. A brókercégek forgalmi rangsorában a Wood végzett az első helyen, amelyet a Concorde, majd az Erste követ – derül ki a BÉT havi statisztikájából.

Az orosz-ukrán háború gazdasági hatásai, többek között az akadozó ellátási láncok, a továbbra is kiemelkedően magas infláció és nyersanyagárak, valamint a gazdaságpolitikai bejelentések is hatást gyakoroltak a hazai tőkepiacra. A bizonytalan befektetői hangulat az európai tőzsdék mellett, enyhébb mértékben ugyan, de a tengerentúli és ázsiai piacokat is érintette. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés