Előfizetői tartalom

Kiderült, milyen állapotban várják a különadót a kiskercégek – Ez a helyzet az Aldinál, a Sparnál és a Penny Marketnél

Emelkedtek 2021-ben a legnagyobb hazai élelmiszer-kiskereskedelmi láncok bevételei, eredményszinten azonban kisebb-nagyobb visszaesésről számoltak be az éves jelentésüket eddig publikáló cégek, vagyis az Aldi, a Spar és a Penny Market. Az emelkedő működési költségek és a múlt héten bevezetett különadók pedig tovább rontják a kilátásokat a külföldi kiskereskedelmi láncoknál.

Elkezdték publikálni 2021-es éves beszámolóikat a hazai kiskereskedelmi láncok közül azok, ahol december végén zárult a pénzügyi év. Eddig a Spar, az Aldi és a Penny Market éves eredményeit ismerjük, a legnagyobbak közül a Tesco és a Lidl is csúsztatott pénzügyi évvel működik, így esetükben még várni kell a számokra. Az eddig napvilágot látott beszámolók alapján...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés