Előfizetői tartalom

Kemény harc indult a Wall Streeten, átalakítanák a kereskedési rendszert az amerikai tőzsdéken

Portfolio
A hét elején már megszellőztették az amerikai sajtóban, hogy a tőzsdefelügyelet átalakítaná a tengerentúli kereskedési rendszert, hogy az fairebb, átláthatóbb és végső soron a kisbefektetők számára előnyösebb legyen. Az előzetes várakozásoknak megfelelően Gary Gensler, az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet elnöke szerdán felvázolta a lehetséges változtatásokat, amelyre hamar reagáltak a Wall Street-i cégek vezetői, sokan kritikákat megfogalmazva, mondván, hogy a piac jelenleg is jól működik a lakossági befektetők számára.

Sok szereplő szkeptikus A népszerű amerikai retail brókercég, a Robinhood Markets egyik vezetője azzal érvelt, hogy a kisbefektetők a jelenlegi rendszer nyertesei, mivel olyan előnyöket élveznek, mint a jutalékmentes kereskedés. Ez egy igazán jó légkör a kisbefektetők számára, így most ebbe belenyúlni, számomra egy kicsit aggasztó - mondta Dan Gallagher, a Robinhood jogi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái