Előfizetői tartalom

Kemény harc indult a Wall Streeten, átalakítanák a kereskedési rendszert az amerikai tőzsdéken

Portfolio
A hét elején már megszellőztették az amerikai sajtóban, hogy a tőzsdefelügyelet átalakítaná a tengerentúli kereskedési rendszert, hogy az fairebb, átláthatóbb és végső soron a kisbefektetők számára előnyösebb legyen. Az előzetes várakozásoknak megfelelően Gary Gensler, az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet elnöke szerdán felvázolta a lehetséges változtatásokat, amelyre hamar reagáltak a Wall Street-i cégek vezetői, sokan kritikákat megfogalmazva, mondván, hogy a piac jelenleg is jól működik a lakossági befektetők számára.

Sok szereplő szkeptikus A népszerű amerikai retail brókercég, a Robinhood Markets egyik vezetője azzal érvelt, hogy a kisbefektetők a jelenlegi rendszer nyertesei, mivel olyan előnyöket élveznek, mint a jutalékmentes kereskedés. Ez egy igazán jó légkör a kisbefektetők számára, így most ebbe belenyúlni, számomra egy kicsit aggasztó - mondta Dan Gallagher, a Robinhood jogi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés