Előfizetői tartalom

Őrület, mi megy az elektromos autók piacán - Szinte megállíthatatlanok a vevők

Portfolio
Olyan gyors az elektromos járművek elterjedése, hogy évente egészen más becslések születnek a pár éven belüli EV számokat illetően. Egy éve még körülbeül 14 millió értékesített elektromos autót becsültek előre 2025-re vonatkozóan, ma már a várakozások szerint több mint 20 millió lesz az eladások száma három év múlva. Világszerte a teljes elektromos személygépjármű állomány így már a 80 milliót fogja súrolni 2025-ben, de még így is lesz tennivalója az országok kormányainak, hogy 2050-re megszüntessék a közúti közlekedésből származó károsanyag-kibocsátást. A BloombergNEF legújabb eletkromos közlekedésre vonatkozó előrejelzéséből a következő évek változásait foglaltuk össze, tekintve, hogy még ezeknek a becslése is trükkös, a hosszú távú becslések pedig még több bizonytalanságot hordozhatnak.

Jelenleg közel 20 millió személyszállító elektromos jármű (EV) van forgalomban (ez a globális flotta 1,5%-a), amihez hozzáadódik még több mint 1,3 millió elektromos haszongépjármű, beleértve a buszokat, teherautókat, valamint a világszerte mintegy 280 millió elektromos moped, robogó, motorkerékpár és háromkerekű járműről sem feledkezhetünk meg, ha a közlekedés elektrifikációjáról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés