Előfizetői tartalom

A Tesla autói okozzák a fejlett vezetéstámogató rendszereket érintő legtöbb balesetet

Portfolio
A szerdán közzétett adatok szerint a Tesla járművei a fejlett vezetéstámogató rendszereket érintő bejelentett balesetek közel 70 százalékát okozták tavaly június óta. A tisztviselők azonban figyelmeztettek, hogy az adatok nem teljeskörűek, és nem arra szolgálnak, hogy jelezzék, melyik autógyártó rendszerei lehetnek a legbiztonságosabbak.

Az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal szerint az első ilyen jellegű adatok még nem rendelkeznek megfelelő kontextussal, és csak útmutatóként szolgálnak a lehetséges hibatrendek gyors azonosításához, és segítenek meghatározni, hogy a rendszerek javítják-e a járművek biztonságát. Óvatosságra intenék, mielőtt megpróbálnánk következtetéseket levonni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés