nike200819
Üzlet

A Nike is teljesen kivonul az orosz piacról

Portfolio
A Nike közölte, hogy teljesen elhagyja az orosz piacot, miután márciusban felfüggesztette működését, csatlakozva más amerikai vállalatokhoz, amelyek az ukrajnai orosz invázió nyomán kivonultak.

A világ legnagyobb sportruházati gyártója az év elején leállította az oroszországi eladásokat, közölve a vásárlókkal, hogy nem tudja garantálni a termékszállításokat. A beavertoni (Oregon) székhelyű vállalatnak több mint 100 üzlete volt Oroszországban.

Elsődleges célunk, hogy biztosítsuk alkalmazottaink teljes körű támogatását, miközben az elkövetkező hónapokban felelősségteljesen leépítjük tevékenységünket

- áll a vállalat csütörtöki közleményében.

Idén több száz multinacionális vállalat visszafogta vagy leállította működését Oroszországban. Olyan amerikai vállalatok, mint a McDonald', a Starbucks, és a HP mind teljes kivonulást hajtottak végre.

Májusban a Nike közölte, hogy nem újítja meg a legnagyobb orosz kiskereskedelmi franchise-partnerével kötött megállapodást, amely több tucat Nike-üzletet üzemeltetett, és hogy nem vállal új üzleti kötelezettségeket.

Matt Friend pénzügyi igazgató márciusban elmondta, hogy a Nike teljes értékesítésének kevesebb mint 1 százaléka származik Oroszországból és Ukrajnából. Az európai, közel-keleti és afrikai régióból származó bevételek 2021-ben 11,5 milliárd dollárt, vagyis a teljes forgalom mintegy 26 százalékát tették ki.

(Bloomberg)

Címlapkép: Getty Images

europai parlament cimlap getty tobbszor 2000
gabona
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Online előadás
Hol érdemes beszállási pontok után kutatni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
bull bear medve bika tőzsde