Juul
Üzlet

Újabb szöget vertek be az elektromos cigaretták koporsójába

Portfolio
Az Egyesült Államok betiltja az ország egyik vezető e-cigarettás cége, a Juul által forgalmazott összes termék értékesítését. Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi hivatal (FDA), közölte, hogy nem rendelkeznek elegendő adattal ahhoz, hogy biztosak legyenek abban, hogy a cég termékeinek forgalmazása megfelelőnek minősül a közegészségügy védelme szempontjából.

A lépés az FDA más, a közelmúltban tett dohányzásellenes erőfeszítései után következik, többek között a cigarettákban megengedett addiktív nikotin mennyiségének csökkentésére irányuló tervek után.

Az ügynökség már korábban is betiltotta azokat a gyümölcsös ízeket, amelyek néhány évvel ezelőtt a Juult a tizenévesek körében népszerűvé tették.

A mai intézkedés további előrelépést jelent az FDA azon elkötelezettségében, hogy a fogyasztók számára jelenleg forgalmazott valamennyi e-cigaretta és elektronikus nikotinadagoló rendszer terméke megfeleljen a közegészségügyi előírásoknak

- mondta Robert M. Califf, az FDA biztosa közleményében.

A Juul, amelyet még 2015-ben alapított Kaliforniában egy volt dohányos pár, a hagyományos dohánycigaretták egészségesebb alternatívájaként népszerűsítette a párologtatókapszuláit. A magas nikotinkoncentrációjú termékeket tartalmazó termékek azonban riadalmat keltettek, mivel a tizenévesek körében robbanásszerűen megnőtt a használatuk, egy szövetségi felmérés szerint 2019-ben a középiskolások több mint negyede használt e-cigarettát.

Az FDA 2020-ban közölte, hogy előírja a vállalatok számára, hogy jóváhagyásra nyújtsák be e-cigarettás termékeiket. Azóta néhányuknak zöld utat adott.

Az FDA közleményében azt írta, hogy nem kapott olyan információt, amely közvetlen veszélyre utalna. Megjegyezte azonban azt is, hogy a Juul, amelynek a vizsgált termékei 3, valamint 5 százalékos nikotinszintűek voltak, még mindig jelentős szerepet játszik a piacon.

Elismerjük, hogy ezek az elérhető termékek jelentős részét teszik ki, és sokuk aránytalanul nagy szerepet játszott a fiatalok párologtatásának növekedésében

- mondta Califf.

A Juul közölte, hogy a döntés felfüggesztését kéri, ami lehetővé tenné számára, hogy folytassa az értékesítést, miközben megvizsgálja a rendelkezésükre álló lehetőségeket, beleértve a fellebbezést is.

Tisztelettel nem értünk egyet az FDA megállapításaival és döntésével, és továbbra is úgy véljük, hogy elegendő információt és magas színvonalú kutatáson alapuló adatot szolgáltattunk ahhoz, hogy az ügynökség által felvetett összes kérdésre válaszoljunk

- mondta Joe Murillo, a cég szabályozási igazgatója egy nyilatkozatban, majd hozzátette, hogy szándékukban áll halasztást kérni, és megvizsgálják az FDA szabályzata és a törvények szerinti összes lehetőséget, beleértve a határozat megfellebbezését és a szabályozó hatóságokkal való együttműködést

Murillo elmondta, hogy továbbra is elkötelezettek amellett, hogy minden tőlük telhetőt megtegyenek annak a több millió amerikai felnőtt dohányosnak a további kiszolgálása érdekében, akik termékeiket sikeresen használták a gyúlékony cigarettákról való átálláshoz, amelyek továbbra is elérhetőek a piaci polcokon országszerte.

A Juul üzleti tevékenységét már eddig is sújtották a szabályozói intézkedések, mivel a hatóságok megvizsgálták a tizenéveseknek szánt marketing gyakorlatát, és szigorították az arra vonatkozó szabályokat, hogy milyen ízeket lehetett értékesíteni. A nemzetközi korlátozások szintén korlátozták az Egyesült Államokon kívüli terjeszkedését.

Az Altria Group, amely 2018-ban több mint 12 milliárd dollárért 35 százalékos részesedést szerzett a vállalatban, kénytelen volt leírni befektetése értékének nagy részét.

A cég részvényei az elmúlt időszak híreszteléseinek következtében a korábbi 57 dolláros szintről mintegy 25,5 százalékot zuhantak, jelenleg 42,51 dolláros szinten áll az árfolyam.

altira

(BBC)

Címlapkép: Scott Olson/Getty Images

varga-judit-europai-unio-europai-bizottsag
orosz ukrán háború konfliktus zászló ukrajna stock
tornado
tőzsde
aviva city london getty stock

Kiszámoló Új gyászos rekord

Ezt is elértük, ma már 404,7 forintot kellett adni egy euróért. Ezek után izgatottan várjuk, hogy holnap az MNB...

Holdblog Pénzzúzás

Pénznyomtató jegybankok, infláció, kétségbeesett jegybankok… ez az elmúlt 12 év ciklusa (is) eddig. Viszont...

2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Meddig esik az OTP? Mi lesz az amerikai kamatemeléssel, mekkora galibát okozhat a részvénypiacnak?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
tőzsde