FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Manipulálták az egyik hazai kispapírt, magánszemélyekre csapott le az MNB

Portfolio
Az MNB 30-30 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki két magánszemélyre a piaci manipuláció tilalmára vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt. Az érintettek előre egyeztettek a Kulcs-Soft részvényre vonatkozó kereskedésük fontosabb paramétereiről. Az egyik magánszemély emellett több egyéb módon is manipulálta a tőkepiacot, így adva félrevezető, hamis jelzést a befektetőknek a Kulcs-Soft részvény valós piaci megítéléséről és keresletéről-kínálatáról. Az MNB tiltott piacbefolyásolás bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést is tett, és további magánszemélyekkel szemben is piacfelügyeleti eljárást folytat az ügyben - derül ki az MNB közleményéből.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) – bejelentés nélküli helyszíni ellenőrzéseket is magába foglaló – piacfelügyeleti eljárást folytatott le egy magánszeméllyel szemben annak megállapítására, hogy megsértette-e a piaci visszaélésekről szóló rendeletet. A gyanú szerint az érintett befolyásolhatta a BÉT-en jegyzett Kulcs-Soft részvények árfolyamát. A jegybank megállapította...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés