Előfizetői tartalom

Válságálló az arany? Dehogy, 2018 óta nem volt ilyen gyenge

Portfolio
Az arany zsinórban ötödik hete zuhan, - ami közel négy éve a leghosszabb csökkenéssorozat - , miután az elmúlt egy hónapban jelentős nyomás alá került, mivel a befektetők a dollár felé fordultak a Fed egyre szigorúbb monetáris politikájának következtében. Az esésnek a héten újabb lendületet adott az amerikai infláció emelkedése, amely már 4 évtizedes csúcson van, és jelentősen megnövelte az esélyét egy 1 százalékpontos kamatemelésnek a Fed július végi kamatdöntő ülésén.

Míg a magas inflációs és növekedési fenyegetések általában árfelhajtó hatással vannak a közkedvelt menekülési eszközökre, így az aranyra is, addig jelenleg a nemesfém értéke csökken, mivel a befektetők mérlegelik a nagyobb vagy gyakoribb kamatemelések kilátását a Fed részéről, amellyel megpróbálják megfékezni az inflációt, továbbá az arany nem fizet kamatot,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés