Portfolio signature

Emelkedés jöhet a magyar tőzsdén, de rejtély, hogy mi lesz a forinttal

Portfolio
Emelkedést várnak a BUX indexre a hazai alapkezelők a következő egy évre, a forinttal kapcsolatban azonban nagy a bizonytalanság – derül ki a Portfolio havi rendszerességgel elkészített alapkezelői felméréséből. A blue chipek közül továbbra is a Richter a válaszadók kedvence.

Júliusban is elkészítette a Portfolio rendszeres havi alapkezelői felmérését, a résztvevő alapkezelők: Dialóg Alapkezelő, Erste Alapkezelő, Hold Alapkezelő, Generali Alapkezelő, K&H, a K&H alapok kezelője, OTP Alapkezelő, Raiffeisen Alapkezelő.

Merre mehet a BUX?

A júliusi havi alapkezelői felmérésünk eredményei alapján a magyar részvénypiac rövid távú kilátásaival kapcsolatban nagy az egyetértés a hazai alapkezelők között, mindegyik válaszadó legfeljebb 2 százalékos elmozdulást vár három hónapos időtávon.

A BUX egyéves teljesítményét tekintve már nagyobb a bizonytalanság a profi befektetők körében, de jelentősebb esést senki sem vár. A legtöbben 5 és 15 százalék közötti emelkedést jósolnak, de van olyan válaszadó is, aki 15 százalék feletti erősödést prognosztizál.

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint. Az éves előfizetés díja 29 845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések