Előfizetői tartalom

Mutat egy utat a Masterplast - Ez lehet az energiakrízis megoldásának kulcsa?

Portfolio
Egész Európát komoly energiaválság sújtja és innentől hosszabb távon befolyásolja az életünket, az energiához fűződő viszonyunkat alapvetően átalakítja. A rezsiköltségek drasztikus emelkedése számos család számára okoz kihívást, amely megoldásra vár, rezsiköltséget csökkenteni pedig azzal az energiával lehet, amit nem használunk el - véli a Masterplast. A hazai szigetelőanyag-gyártó a Portfolio kérdésére válaszolva elmondta véleményét, miszerint nemzetgazdasági érdek az energiafogyasztás csökkentése szigeteléssel, és megkerülhetetlenné válik a jövőben az épületek hőszigetelése. Pozitív példaként Olaszországot említette a cég, ahol adókedvezmény jár az energiakorszerűsítésre.

A rezsicsökkentést visszavágó intézkedésekkel együtt azt sejtenénk, hogy megnő az igény az energiahatékonyság javítását célzó beruházások, például a hőszigetelés iránt. A nagy hazai szigetelőanyag-gyártó, a Masterplast árfolyama azonban mégis jelentősebb esést szenvedett el azóta, hogy szerdán bejelentette a kormány: feladja az eredeti rezsicsökkentést. A részvények...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái