tőzsdeapp brókerapp részvénykereskedelem
Üzlet

Nem tartott ki a jó hangulat Amerikában, eséssel zártak a legfőbb részvényindexek

Portfolio
Az ázsiai tőzsdéken reggel határozottabb emelkedés látható, Európa után Amerikában is emelkedéssel indult a nap. A záráshoz közeledve azonban a három nagy amerikai részvényindex esésbe kezdett.

Eséssel zártak az amerikai tőzsdék

Bár hétfőn jó hangulatban indult a kereskedés az amerikai tőzsdéken, a záráshoz közeledve esésbe fordult mindhárom vezető részvényindex. Végül a Dow Jones 0,69 százalékos, az S&P 0,87 százalékos, a Nasdaq 0,81 százalékos csökkenéssel zárta a napot.

sp20220718

Esésben az amerikai részvényindexek

Miközben az amerikai részvényindexek enyhe emelkedéssel indítottak, ami néhány óráig kitartott, a záráshoz közeledve 1 százalékon belüli esést produkál mindhárom vezető amerikai index. A Dow Jones 0,71 százalékot, az S&P 0,95 százalékot, míg a Nasdaq 0,91 százalékot esett.

dji20220718

Minimális emelkedésben az amerikai tőzsdeindexek

Magyar idő szerint hétfő este a legfontosabb amerikai tőzsdeindexek minimális emelkedést mutatnak. A Dow Jones 0,13 százalékkal került feljebb, az S&P 500-as 0,19 százalékkal emelkedett, a Nasdaq értéke pedig 0,46 százalékos pluszban áll.

nasdaq20220718

Összesen több mint 200 milliárd forint értékű közbeszerzéseken nyert a Delta Technologies leányvállalata

A Budapesti Értéktőzsde oldalán közölte a hírt a befektetőkkel a társaság.

Tovább a cikkhez

Tovább emelkednek az olajárak

A Brent és a WTI is közel 5 százalékot emelkedett már a mai napon, előbbi jegyzése már 106 dolláron áll, utóbbié 102 dollár felett.

olajdelutan
brentdelutan7018

Pluszos nyitás Amerikában

Európához hasonlóan Amerikában is emelkedéssel indul a kereskedés. A Nasdaq 1, az S&P 500 0,9, a Dow Jones 0,8 százalékos pluszban van a nyitást követően.

spx500

Vis majort jelentett egy európai ügyfelének a Gazprom

Vis majort jelentett a gázszállításra az orosz Gazprom legalább egy európai ügyfelének - közölte a Reuters egy általa megtekintett dokumentumra hivatkozva hétfőn.

Tovább a cikkhez

Itt a bejelentés: felvásárolhatja a Mol a Lotos Paliwát

A Reuters információi szerint az Európai Bizottság jóváhagyta a Mol Lotos Paliwara irányuló felvásárlását. A tranzakció a Lotosnak a PKN Orlen üzemanyagkonszern által tervezett felvásárlását követő korrekciós intézkedések egy része. A Lotos Paliwa a Lotos üzemanyag-csoport tulajdonában lévő benzinkutak 80 százalékát üzemelteti, ezek kerülhetnek a Molhoz a Bizottság döntése alapján.

Tovább a cikkhez

Jó hír a rezsicsökkentés kapcsán - Mégis jöhet hamarosan a gáz Oroszországból

Az Északi Áramlat-1-en július 11-21. között zajlik az előre bejelentett éves karbantartás, így jelenleg teljesen áll a gázszállítás a vezetéken keresztül, sokak félelme szerint nem is fog újra indulni július 21 után a szállítás. A témával kapcsolatban most optimistán nyilatkozott az OMV.

Tovább a cikkhez

Újabb kriptós cég ment a levesbe, ez még nagyon sokaknak fájhat

Ahogy arról múlt héten beszámoltunk, a TerraUSD és a luna összeomlása, illetve a kriptoeszközök árfolyamának zuhanása valóságos lavinát indított el a kriptopiacon. Az áldozatok sora most egy új névvel bővült, hiszen a Celsius nevű, egyik legnagyobbnak számító kriptohitelezési platform csődvédelmet kért. A név azoknak ismerős lehet, akik csak az elmúlt néhány hétben kezdték követni a kriptopiaci eseményeket, hiszen nagy port kavart, mikor a cég nemrég a piaci turbulenciákra hivatkozva felfüggesztette a kifizetéseket - vagyis az ügyfelek pénze bent ragadt a számlájukon, amihez azóta sem tudnak hozzáférni. Hogy az ügyfelek, vagy a hitelezők valaha visszakapják a pénzüket, abban egyelőre csak reménykedni lehet.

Tovább a cikkhez

Egy évtized után itt a legnagyobb európai tőzsdei bevezetés

A brit gyógyszergyártó GSK fogyasztói egészségügyi üzletágát, egy spin off keretében tőzsdére vitték hétfőn, és ezzel több mint egy évtizede a legnagyobb tőzsdei bevezetést hajtották végre Európában. Az új vállalat, a Haleon a világ legnagyobb önálló fogyasztói egészségügyi vállalat lesz, amely olyan márkákat forgalmaz, mint például a Sensodyne fogkrém és az Advil fájdalomcsillapítók.

Tovább a cikkhez

A Concorde szerint majdnem kétszer annyit érhet a Waberer's

A Concorde friss elemzést készített a Waberer'sről, reflektálva az elmúlt időszak eseményeire. Az elemzőház megemelte várakozásait, és ennek megfelelően a célára is feljebb került, az ajánlása pedig továbbra is vétel. A kedvezőbb értékelés elsősorban annak köszönhető, hogy a menedzsment megkezdte a stratégia végrehajtását, így a működés fokozatos javulásának jeleit látja a Concorde.

Tovább a cikkhez

Továbbra is pluszban a magyar tőzsde

Mind a 4 hazai blue chip árfolyama emelkedik.

Tovább a cikkhez

A helyzet változatlan

A déli órákban is kitart az emelkedés az európai börzéken, a német DAX 1,3, a francia CAC 1,4 százalékos pluszban van. Jól teljesít a BUX is, 1,3 százalékos pluszban van a magyar index.

A rezsicsökkentés módosításának nyertese: száguld a Masterplast

Nagyot esett múlt héten a Masterplast árfolyama, ma reggel azonban valósággal kilőtt a részvény. A hét első napján javulni látszik a nemzetközi hangulat, de az árfolyam mostani emelkedése hátterében főként az áll, hogy a rezsicsökkentési bejelentésekben jó lehetőséget lát saját iparágában a szigetelőanyaggyártó cég.

Tovább a cikkhez

A tyúk-tojás probléma: a piacok vagy az infláció fordul-e hamarabb?

Amikor a fejlett világban tomboló inflációhoz keresünk történelmi analógiát, akkor negyven-ötven évet kell visszautaznunk az időben. Ez volt a hetvenes évek és a nyolcvanas évek elejének hírhedt amerikai inflációs-stagflációs időszaka. A mai írás azt vizsgálja, hogy mennyire mozgott együtt az infláció és a részvénypiacok alakulása ezen időszak alatt.

Tovább a cikkhez

Folytatódik az emelkedés

A reggeli nyitást követően is folytatódik az emelkedés, melyet a lengyel és a magyar tőzsde vezetnek. A német DAX és a francia CAC egyaránt 1 százalék körüli pluszban áll.

Kilőttek az olajárak, mégis mi történik a piacokon?

Az elmúlt héten enyhülni látszott az energiapiaci nyomás, miután újra felerősödtek a recessziós félelmek, miután Kínában újból szigorú járványügyi korlátozások kerültek bevezetésre, valamint a kedvezőtlen amerikai inflációs adatok következtében nőtt a további, agresszívabb kamatemelések esélye.

Tovább a cikkhez

Éles fordulat: szárnyalnak a kriptovaluták

Az elmúlt hónapok meredek esése után úgy néz ki aljat fogott a Bitcoin és az Ethereum árfolyama is, a mostani emelkedés hátterében a negatív irányú dollár korrekció áll, melynek következtében jelentősen enyhülni tudott a nyomás a részvények, az energiahordozók, a nemesfémek, és a kriptovaluták piacán egyaránt.

Tovább a cikkhez

Kilőtt a Masterplast árfolyama

Nagyot esett múlt héten a Masterplast árfolyama, ma reggel azonban valósággal kilőtt a részvény. A hét első napján javulni látszik a nemzetközi hangulat, de az árfolyam mostani emelkedése hátterében főként az áll, hogy a rezsicsökkentési bejelentésekben jó lehetőséget lát saját iparágában a szigetelőanyaggyártó cég.

Tovább a cikkhez

Emelkedés Európában

Jó hangulatban indul a kereskedés Európában, a vezető részvényindexek közül a DAX és az FTSE egyaránt 0,5, az FTSE 0,9 százalékos pluszban van a nyitást követően.

deax

Jól indul a hét a magyar tőzsdén

A blue chipek közül a Mol vezeti az emelkedést, csak a Magyar Telekom részvényeinek árfolyama esik.

Tovább a cikkhez

Iránykereséssel kezdődhet a hét

Mik az aktuális események a tőzsdéken?

  • Emelkedéssel zártak legutóbb a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones 2,1 százalék pluszban zárt, a S&P 500 1,9 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 1,8 százalékot emelkedett.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel emelkedés látszik, a Nikkei 1,27 százalékkal került feljebb, a Hang Seng 2,63 százalékos pluszban áll, míg a CSI 300 0,9 százalékos pluszban van.
  • Iránykereséssel indulhat a nap az európai börzéken, a határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján a DAX 0,54 százalék pluszban nyithat, a CAC 0,15 százalékot eshet, míg a FTSE 0,03 százalékkal kerülhet lejjebb.
  • Az amerikai határidős részvényindexek emelkedést vetítenek előre a piacnyitásra, a Dow Jones 0,35 százalékkal kerülhet feljebb, a S&P 500 0,54 százalékot emelkedhet, míg a Nasdaq 0,9 százalék pluszban nyithat.

Mi várható makro fronton?

Ma idehaza a Magyar Nemzeti Bank teszi közzé a júniusi devizatartalék összegét, és ezen felül nem is várható további fontos adatközlés sem itthon, sem külföldön.

2022. július 18-24. makronaptár
Magyar makrogazdaság
július  18. hétfő 8:30 MNB Nemzetközi tartalékok jún.
július 19. kedd 11:30 ÁKK 3 hónapos dkj aukció  
július 21. csütörtök 9:00 MNB Egyhetes betéti tender (kamat)  
július 21. csütörtök 15:00 MNB Egyhetes betéti tender (elfogadott összeg)  
július 22. péntek 11:00 PM Részletes ÁHT jún.
Nemzetközi makrogazdaság
július  19. kedd 8:00 UK Munkanélküliség máj.
július 19. kedd 10:00 EU EKB hitelezési felmérés  
július 19. kedd 11:00 EU Infláció jún.
július 19. kedd 14:30 USA Lakásépítési engedélyek jún.
július 20. szerda 3:30 Kína PBoC kamatdöntés  
július 20. szerda 8:00 UK Infláció jún.
július 20. szerda 8:00 Németo. Termelői árak jún.
július 20. szerda 16:00 EU Fogyasztói hangulat júl.
július 21. csütörtök 5:00 Japán BoJ kamatdöntés  
július 21. csütörtök 14:15 EU EKB kamatdöntés  
július 21. csütörtök 14:45 EU EKB sajtótájékoztató  
július 22. péntek 1:30 Japán Infláció jún.
július 22. péntek 9:15 Franciao. BMI júl.
július 22. péntek 9:30 Németo. BMI júl.
július 22. péntek 10:00 EU BMI júl.
július 22. péntek 15:45 USA BMI júl.
Forrás: Portfolio-gyűjtés        

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A vezető amerikai, ázsiai európai és régiós részvényindexek közül idén -3,1 százalékos elmozdulással a FTSE index áll az élen, a sereghajtó 26,6 százalékos eséssel a Nasdaq index.
  • A hazai blue chipek közül idén a legjobban a Mol részvénye teljesített 16,8 százalékos emelkedéssel, a sor végén az OTP papírja áll 51,1 százalékos eséssel.
  • A fontosabb nyersanyagok közül év eleje óta a WTI árfolyama már 32,3 százalékot emelkedett.
Fontosabb instrumentumok
  Árfolyam 1 nap 1 hét 1 hónap Idén 1 év 5 év
Amerikai részvényindexek              
Dow Jones 31 288,26 2,1% -0,2% 2,0% -13,9% -10,6% 44,6%
S&P 500 3 863,16 1,9% -0,9% 1,9% -18,9% -11,4% 57,1%
Nasdaq 11 983,62 1,8% -1,2% 3,4% -26,6% -19,0% 105,3%
Ázsiai részvényindexek              
Nikkei 26 788,47 0,5% 1,0% 1,8% -7,0% -5,3% 33,2%
Hang Seng 20 297,72 -2,2% -6,6% -4,7% -13,2% -27,5% -23,1%
CSI 300 4 248,53 -1,7% -4,1% -0,7% -14,0% -17,5% 14,7%
Európai részvényindexek              
DAX 12 864,72 2,8% -1,2% -4,6% -19,0% -17,7% 1,8%
CAC 6 036 2,0% 0,0% 0,1% -15,6% -7,0% 15,3%
FTSE 7 159,01 1,7% -0,5% -1,6% -3,1% 2,1% -3,0%
FTSE MIB 20 933,26 1,8% -3,9% -6,9% -23,5% -15,8% -2,6%
IBEX 7 945,9 1,8% -1,9% -2,8% -8,8% -6,8% -25,4%
Régiós részvényindexek              
BUX 39 659,23 1,1% -0,5% 0,9% -21,8% -16,8% 10,4%
ATX 2 862,45 1,7% -1,4% -8,7% -25,9% -16,1% -10,0%
PX 1 223,76 0,6% -0,6% -6,3% -14,2% 2,2% 22,3%
WIG20 51 633,52 0,4% -5,5% -3,2% -25,5% -23,3% -16,9%
Magyar blue chipek              
OTP 8 124 1,6% -4,1% -4,5% -51,1% -48,6% -14,9%
Mol 2 944 1,5% 1,0% 1,5% 16,8% 23,2% 8,7%
Richter 7 510 0,0% 4,4% 12,0% -13,9% -8,0% 9,3%
Magyar Telekom 305 1,7% -7,0% -10,6% -25,9% -28,6% -36,1%
Nyersanyagok              
WTI 99,49 1,9% -7,5% -13,7% 32,3% 38,9% 113,8%
Brent 101,3 2,2% -5,5% -14,6% 29,2% 37,7% 108,1%
Arany 1 705,3 -0,1% -2,3% -6,4% -6,4% -6,5% 38,9%
Ezüst 18,7 1,3% -3,1% -13,1% -19,6% -28,9% 17,7%
Devizák              
EURHUF 402,1550 -1,5% -0,7% 1,2% 9,1% 12,1% 31,3%
USDHUF 398,9831 -2,3% 0,2% 4,5% 23,1% 31,5% 49,1%
GBPHUF 471,2051 -1,6% -1,5% 1,6% 7,3% 12,2% 34,9%
EURUSD 1,0080 0,8% -0,9% -3,2% -11,4% -14,7% -12,0%
USDJPY 139,2500 0,0% 2,3% 3,5% 21,0% 26,6% 23,7%
GBPUSD 1,1851 0,6% -1,5% -1,8% -12,5% -14,5% -9,4%
Kriptovaluták              
Bitcoin 20 835,39 1,3% -3,5% -7,6% -54,9% -34,6% 841,3%
Állampapírok              
10 éves amerikai állampapírhozam 2,93 -1,0% -5,5% -13,7% 95,5% 125,9% 26,2%
10 éves német állampapírhozam 1,07 -4,0% -17,4% -35,2% -697,8% -385,3% 102,7%
10 éves magyar állampapírhozam 9,13 -1,0% 5,1% 5,9% 99,3% 213,7% 187,1%
Forrás: Refinitiv, Portfolio

Címlapkép forrása: Oscar Wong/Getty Images

tőzsde részvény
Mol Dunai Finomító Dufi benzinkút kőolajfinomító
cser-palkovics andras
zaporizzsjai-atomeromu-ukrajna

Holdblog A pénz valódi értéke

(Archívumunkból 2019)   Értékalapú befektetőként törekednünk kell arra, hogy olcsó eszközöket tartsunk a portfóliónkban....

2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
tőzsde részvény