Előfizetői tartalom

Hőszivattyúra váltanál? Ilyen rezsiárak mellett még egy drága technológia is olcsó

Portfolio
A rezsicsökkentés múlt heti változtatásai után egyértelművé vált, hogy a korszerűbb és egyébként megújuló energián alapuló megoldásokat nem akarta "büntetni" a kormány, így maradt érintetlen a hőszivattyúk által is használt H és B GEO tarifa. Bár egy hagyományos gázkazán beszerelési költségének akár a háromszorosa is lehet egy hőszivattyús rendszer, a magasabb gáz, illetve villamosenergia-árak mellett már sokkal rövidebb időn belül megtérülhet ez a korszerű technológia, főleg, ha napelemes energiaellátás áll mögötte. Utánajártunk, hogy mit kell tudni a hőszivattyúról, mekkora a fogyasztása és milyen előnyei, hátrányai lehetnek egy gázkazánnal, vagy az elektromos fűtéssel szemben.

Aki még most ismerkedik a hőszivattyúkkal annak mindenekelőtt érdemes azt tudnia, hogy azért nevezzük megújuló energián alapuló technológiának, mert a hőszivattyú akár 75%-ban a környezetből (pl. levegőből, vízből, talajból, de akár a szennyvízből is) használja fel a hőenergiát, és a fennmaradó részarányban van szüksége csak villamos energiára. Vagyis egy egységnyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés