Előfizetői tartalom

Sok cég csökkentené napelemmel a rezsiszámlát - Ők nem fognak örülni ennek a hírnek

A magyar villamosenergia-rendszer egyensúlyának biztosíthatóságára hivatkozva a saját fogyasztásra telepített céges napelemes rendszerekhez is kötelezővé tették a rugalmassági kapacitás létesítését. A hálózati csatlakozási kritériumok szigorítása érzékenyen érinti a magas piaci energiaárak miatt saját napelemes rendszer telepítésében a kiutat kereső cégeket.

Mostantól minden újonnan telepítendő időjárásfüggő erőműegységhez névleges teljesítőképessége 30 százalékának megfelelő teljesítőképességű, úgynevezett aFRR kiegyenlítő szabályozási szolgáltatás nyújtására és kapacitás felajánlására alkalmas berendezés (aFRR berendezés) létesítése szükséges. Ez, a háztartási méretű kiserőművekre nem vonatkozó új...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés