otp bankfiók belső és külső képek, logó
Üzlet

Nagyot megy ma is az OTP - Mi áll a rali mögött?

Portfolio
A mai napot és az egész hetet figyelembe véve is egyaránt jelentős pluszban vannak az OTP részvényei, a bank háza tájáról érkező pozitív hangvételű üzenetek mellett az egyik legfontosabb tényező volt, hogy a forint erősödésének következtében csökkent a hazai eszközökre nehezedő nyomás.

Az OTP részvényei ma 3 százalékos pluszban vannak, a múlt hét pénteki 8120 forintos záróárfolyamhoz képest pedig már 8 százalékot emelkedett a bankpapír.

otpplusz

A mostani emelkedés mellett számos érv szól:

  • Egyrészről a nemzetközi hangulat is jelentősen javult az elmúlt napokban, ezzel együtt pedig a forint is jelentősen erősödni tudott a héten, ennek következtében pedig enyhült a hazai eszközökre nehezedő nyomás. A BUX index a pénteki záró értékhez képest jelenleg 4 százalékos pluszban van, szemben például a német DAX index 1,75 százalékos emelkedésével. Ezzel együtt tehát megállapítható, hogy a magyar tőzsde a vezető európai részvényindexekhez képest is felülteljesítő, az OTP részvényei pedig 7,6 százalékos plusszal a magyar tőzsdéhez képest is felülteljesítenek.buxx
  • Továbbá Csányi Sándor múlt pénteken az esztergomi MCC Feszt „Miért jó egy bank, ha magyar?” című panelbeszélgetésén igyekezett megnyugtatni a bank részvényeseit, különösen a kisbefektetőket. Úgy fogalmazott, hogy lesz még 20 ezer forint környékén is az OTP részvényeinek árfolyama.
  • A technikai képet figyelembe véve három fontos dolog is megállapítható, egyrészről az OTP részvényei az RSI túladottságot jelző, 30-as értékhatára alá kerültek hetes idősíkon a fordulatot megelőzően, így mondhatni időszerű volt a felpattanás.
otphetes
  • Másrészről az OTP-nek sikerült kitörnie a háború kirobbanását követő rövidtávú csökkenő trendből.
trend
  • Továbbá napos idősíkon megfigyelhető, hogy komoly támaszként szolgált a 8000 forintos árfolyamszint az elmúlt időszakban, azonban az eladói nyomás, és a kedvezőtlen technikai kép ellenére sem tudott tartósan alatta maradni az árfolyam.
otpnapos

A forgalom is átlagon felül alakul, ma már közel 4 milliárd forint forgott az OTP részvényeiben, ezzel ma is a legnagyobb forgalmú papír a BÉT-en.

otpp

Összességében ma az OTP nem csak a magyar blue chipek között vezeti az emelkedést, de az európai nagybankok részvényeihez képest is.

A régiós bankpapírok közül szintén kiemelkedő ma az OTP teljesítménye.

Lehetőséget látsz az OTP részvényekben? A Portfolio Trader szolgáltatásaiban minden BÉT terméket megtalálsz alacsony költségek mellett. A Portfolio Tanácsadó Központ szakértői csapatát úgy állították össze, hogy minden ügyféligényt kielégítsenek.

Címlapkép: Portfolio

tőzsde részvény
Mol Dunai Finomító Dufi benzinkút kőolajfinomító
cser-palkovics andras
zaporizzsjai-atomeromu-ukrajna

Holdblog A pénz valódi értéke

(Archívumunkból 2019)   Értékalapú befektetőként törekednünk kell arra, hogy olcsó eszközöket tartsunk a portfóliónkban....

Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
tőzsde részvény