Előfizetői tartalom

Sötét hónapok után fordulat a tőzsdéken - Ez már egy új bikapiac lenne?

Portfolio
A vezető részvényindexek egyaránt jelentős mínuszban vannak az idei évben, az egekbe szökő infláció, az orosz-ukrán háború, az energiaválság, és a Fed egyre szigorodó monetáris politikájából adódó recessziós félelmek együttesének következményeképpen az év első felében rég nem látott gyorsasággal zuhantak a vezető részvényindexek, meg sem állva a medvepiaci tartományig. A júliusi hónap azonban ha a gazdaság területén nem is, de a részvénypiacon mindenképp fordulatot hozott, és olyan mértékben emelkedtek a vezető részvényindexek, hogy joggal merülhet fel a kérdés, vajon tényleg egy új bikapiacban lennénk?

Nem szűnt meg annak a kockázata, hogy a közelmúltbeli emelkedés csupán egy medvepiaci rali. Azonban az eddigiek alapján a technikai kép javulása inkább hasonlít egy új ciklikus bikapiacra, mintsem egy medvepiaci ralira - mondták a Ned Davis Research elemzői, Ed Clissold és Thanh Nguyen egy keddi jegyzetben. A technikai elemzők nagy figyelmet fordítanak a piaci szélesség különböző...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái