Előfizetői tartalom

Itt a bejelentés: gigantikus autóipari beruházás indul Magyarországon

MTI
|
Portfolio
Az elektromos akkumulátorok piacának vezető szereplője, a kínai Contemporary Amperex Technology közölte, hogy 7,34 milliárd eurós beruházással akkumulátorprojektet indít Magyarországon - írja a Bloomberg. A Debrecenben épülő üzem Magyarország történetének legnagyobb magánberuházása, mintegy 3000 milliárd forintnak felel meg a jelenlegi árfolyamon, a gyártóüzem építése pedig már idén megkezdődhet. Rövid időn belül ez már a második jelentős autóipari beruházás itthon, hiszen a Mercedes múlt hónap végén jelentette be, hogy 400 milliárd forint értékben új gyártósorokkal bővíti magyarországi összeszerelő és karosszéria üzemét. A CATL beruházása még az elmúlt évek legnagyobbjának számító SK Innovation 680 milliárd forintos gigaberuházásához képest is több mint négyszer akkora.

Gigantikus beruházás indul Magyarországon A világ legnagyobb elektromosautó-akkumulátorgyártója, a CATL olyan cégeknek szállít akkumulátorokat, mint a Tesla, és a cég most bejelentette azt a beruházást, amiről korábban már mentek a találgatások, és amelyet külföldi források már megszellőztettek. Kapcsolódó cikkünk 2022. 06. 01. Egyre több az árulkodó jel: hatalmas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés