Előfizetői tartalom

Itt a bejelentés: gigantikus autóipari beruházás indul Magyarországon

MTI
|
Portfolio
Az elektromos akkumulátorok piacának vezető szereplője, a kínai Contemporary Amperex Technology közölte, hogy 7,34 milliárd eurós beruházással akkumulátorprojektet indít Magyarországon - írja a Bloomberg. A Debrecenben épülő üzem Magyarország történetének legnagyobb magánberuházása, mintegy 3000 milliárd forintnak felel meg a jelenlegi árfolyamon, a gyártóüzem építése pedig már idén megkezdődhet. Rövid időn belül ez már a második jelentős autóipari beruházás itthon, hiszen a Mercedes múlt hónap végén jelentette be, hogy 400 milliárd forint értékben új gyártósorokkal bővíti magyarországi összeszerelő és karosszéria üzemét. A CATL beruházása még az elmúlt évek legnagyobbjának számító SK Innovation 680 milliárd forintos gigaberuházásához képest is több mint négyszer akkora.

Gigantikus beruházás indul Magyarországon A világ legnagyobb elektromosautó-akkumulátorgyártója, a CATL olyan cégeknek szállít akkumulátorokat, mint a Tesla, és a cég most bejelentette azt a beruházást, amiről korábban már mentek a találgatások, és amelyet külföldi források már megszellőztettek. Kapcsolódó cikkünk 2022. 06. 01. Egyre több az árulkodó jel: hatalmas...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái