Előfizetői tartalom

Túl gyorsan, túl magasra - Érik már egy nagyobb esés a tőzsdéken

Nagy Viktor
Június közepén sikerült elkapni a piac alját, arról írtunk, hogy indulhat egy rali a tőzsdéken, akkor több indikátor is extrém pesszimizmust, túladottságot jelzett, jött is a felpattanás, nem is akármekkora, gyakorlatilag azóta töretlenül tart a rali. Most viszont már egyre több az arra utaló jel, hogy érik egy korrekció a tőzsdéken.

Június 21-én írtunk egy elemzést arról, hogy összeálltak a csillagok, és több indikátor alapján fordulat jöhet a tőzsdéken, a vezető részvényindexek lokális mélypontot üthettek, indulhat a rali. El is indult, az S&P 500 akkor 3675 ponton állt, az azóta eltelt közel 2 hónap alatt 17 százalékot ralizott.

111

Most újra megvizsgáltuk a helyzetet, és több indokot is találtunk arra, hogy miért jöhet most egy korrekció a tőzsdéken. Nem célunk, hogy kijelöljük a piac tetejét, inkább csak felhívnánk a befektetők figyelmét a kockázatokra. Most újra az egyik legfontosabb benchmarkot, az S&P 500-at vizsgáljuk.

1. Az index a nagy rali után egy távolabbról figyelve markáns trendvonalba ütközött, amit megduplázva akár egy trendcsatorna is rajzolható a grafikonra, több érintési ponttal:

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái