Előfizetői tartalom

Bemondta az elnök: a rezsiemelés olyan cunamit okoz, ami őszre 480 forint alá küldheti az üzemanyagárakat

Portfolio
„Nagyon sok benzinkút van ma zárva Magyarországon”, mert tartják magukat az augusztus 19-20-ra meghirdetett tiltakozó akcióhoz, ezért a hétvégi vidéki utakra mindenki csak tele tankkal induljon el – tanácsolta az RTL ma reggeli műsorában Egri Gábor. A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke egy olyan jóslatot is megfogalmazott, miszerint az augusztus 1-től bekövetkezett céges és lakossági rezsiemelés olyan „árcunamit” fog okozni, ami beomlasztja majd az üzemanyag-keresletet, ezért szerinte október közepe körül akár már a 480 forintos hatósági ár alatt is tankolhatunk majd, ehhez persze a forint erősödése is kellene. Frissítés! Cikkünk mejelenése után adta ki az Agrárminisztérium a közleményt, miszerint pont mától nyílt meg a kisbenzinkutak támogatásának elektronikus igénylőfelülete.

A műsorban Egri felidézte azt, hogy az elégtelen (literenként 20 forintos, ami valójában 16 forintot jelent) állami üzemanyagár támogatás vezetett ahhoz, hogy ma és holnap nagyon sok benzinkút zárva tart Magyarországon. A múlt héten belengetett tiltakozó akció után kaptak a kormánytól egy pozitív jelzést, hogy a júliusban elmaradt támogatásokat kifizetik majd, ezért lehetnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés