Előfizetői tartalom

Rég nem látott pánik söpört végig a tőzsdéken - Mi történik?

Portfolio
Masszív eladási hullám söpört végig tegnap a tőzsdéken, miután az Egyesült Államokból a vártnál gyengébb inflációs adat érkezett. Ez felerősítette a Fed agresszívebb kamatemeléseivel kapcsolatos várakozásokat, illetve a pozitív inflációs várakozásokat is átírta, az öntés pedig már a nyitás előtt beindult. Végül akkora mínuszban zártak az amerikai index, amilyet 2020 júniusa, vagyis több mint két éve nem láttunk.

Részvénypiaci zuhanás Széleskörű eladási hullám söpört végig a tőzsdéken, szinte mindent szétvertek a befektetők a részvényektől kezdve, a kriptovalutákon át, egészen az árupiaci termékekig. A tegnap érkezett friss inflációs adatok alapján a benzinárak csökkenése nem tudta elfedni azt a problémát, amely tegnap megijesztette a befektetőket: ugyanis a júliusi csökkenés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés