Portfolio signature

Kritikus szinten az amerikai tőzsdék - A neheze még hátra lehet

Portfolio
Ismét begyorsult az esés az amerikai piacokon, miután a Fed 75 bázispontos kamatemelést hajtott végre, és a jegybank jelezte, továbbra is elkötelezettek az infláció letörése mellett. Az erősödő dollár lavinaként gyűri maga alá a részvénypiacot, olyannyira, hogy a piaci kép és a gazdasági körülmények kedvezőtlenségéből adódóan már az elemzőházaknak is jelentősen lejjebb kell vágni korábbi előrejelzéseikből.

Háború és bivalyerős dollár

A tartósan magasnak bizonyuló infláció, az energiaválság és az orosz-ukrán háború együttese rég nem látott helyzetbe hozta a döntéshozókat és a befektetőket egyaránt.

Az európai kontinensen uralkodó bizonytalanságok az EKB 75 bázispontos kamatemelése ellenére továbbra is jelentősen gyengítik az eurót, különösen a dollárral szemben, olyannyira, hogy 20 éves csúcsra, egészen a 0,97-es szintig erősödött a zöldhasú az euróval szemben.

eurusd0923

Az erősödő dollár a részvénypiacokra sincs jótékony hatással, a vezető amerikai részvényindexek januári történelmi csúcsuktól egyaránt jelentős, 20 százalékot meghaladó esésben vannak (A Dow kivételével):

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint. Az éves előfizetés díja 29 845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések